Areopa-files

Français - English

Het Hof van Cassatie verwierp (op 2/2/2010) het cassatieberoep in de zaak Areopa/Ludo Pyis versus Marc Ernst. M.a.w.: het arrest van het Hof van Beroep (d.d. 24/9/2009) blijft onverkort geldig. Hiermee kent de jarenlange juridische belaging van Marc Ernst door Ludo Pyis/Areopa een definitief einde.

De definitieve, juridische, waarheid is dat al de artikels van Marc Ernst over de zakelijke handel en wandel van Ludo Pyis/Areopa correct zijn en dat er geen sprake is van laster en eerroof.

Het Hof van beroep stelde in haar arrest dat “de heer Ernst heeft gehandeld enkel met de journalistieke bedoeling om relevante informatie kenbaar te maken. (…) de informatie werd verspreid na behoorlijke controle van de bronnen en met inachtneming van de voorschriften inzake journalistieke deontologie.”

Zie ook:
Ludo Pyis (Areopa) : l'arroseur arrosé

Deze pagina bevat alle artikels over de controversiële consultant Areopa International die verschenen op hrm.net en geschreven waren door de toenmalige redactie van HRM News en HRM Focus, de e-zines van hrm.net.
Lees meer


De zaak Areopa: de puntjes op de i

Lees verder


Lees ook: Hoe Areopa en zijn zaakvoerder Ludo Pyis mij en de Raad voor Journalistiek (een oor aan)naaiden (gepubliceerd door Marc Ernst, op MarcErnst.com)

In dat artikel wordt beschreven/onthuld hoe Areopa/Pyis me een oor aannaaiden met valse verklaringen en dito documenten. Op die manier lieten ze me in de waan verkeren dat de artikels over hen van mijn hand een aantal ‘kleinere en grotere onjuistheden’ bevatten. Dat gaf ik dan ook deemoedig toe aan de Raad voor Journalistiek. Achteraf gezien volledig ten onrechte want was terzake misleid.


Ondanks de grote zorg die is besteed aan de informatievergaring en de redactie van de artikelen over Areopa/Ludo Pyis maakt Areopa/Pyis bezwaar tegen een aantal feitelijke gegevens er in vermeld alsmede tegen een aantal zinnen, al dan niet citaten, die ze bevatten.

Documenten

Artikels in HRM News/HRM Focus

Artikels overige media

'Recht op antwoord'

 

 

 

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde