HRM News was destijds juist (en HRUpdate fout): Gert Van der Linden is wel degelijk verbonden aan Areopa

(HRM News 71, 5/6/2002)

De humbug van HRUpdate over de vermeende overstap van Luc Verstraete van Andersen-Deloitte naar TMP De Witte & Morel staat niet op zichzelf. O.m. in het geval Gert Van der Linde bakte vernoemde nieuwsbrief het eveneens erg bruin.

Even een flash back: in HRM News 60 werd onder de titel 'Gert Van der Linden (Areopa) leert snel' aangetoond hoe Areopa-consultant Get Van der Linden onze collega's van HRUpdate, het e-zine van HRMagazine, om de tuin leidde en hoe de elektronische nieuwsbrief, ondanks bewijzen van het tegendeel, stelde dat eerdere berichtgeving in HRM News over de in dienst treding van Van der Linden bij Areopa fout was. Mar onze informatie was wel degelijk juist en steunde op een persmededeling die verspreid was door Areopa zelf. De ontkenning in HRUpdate  gebeurde op gezag van Gert Van der Linden zelf. In een amper verhulde poging om HRM News in een slecht daglicht te brengen, slikte HRUpdate de weinig plausibele uitleg van Van der Linde als zoet koek.

 

 

Sinds kort levert de website van Areopa (www.areopa.com) echter het bewijs van de juistheid van onze informatie van destijds. De naam van Van der Linden prijkt er samen met die van stichter en chairman Ludo Pyis en die van een derde, nieuwe en tot dusver onbekende consultant: Rob Van Agteren (zie volgende artikel). Samen vormen ze het huidige leidende trio van de consultancy-groep.

Na de onthullingen door HRM News m.b.t. Areopa en diens oprichter-zaakvoerder Ludo Pyis (zie HRM News 59 en het volgende artikl) voelde Gert Van der Linden de behoefte om naar de buitenwereld toe wat afstand te nemen van het adviesbureau met de niet zo onberispelijke reputatie. Zonder ook de minste verificatie publiceerde HRUpdate klakkeloos zijn achteraf bijgesteld versie van de feiten, terwijl eerder het tegendeel  beweerd werd.  De affaire Van der Linden was de eerste flagrante uitschuiver van HRUpdate. De berichtgeving over de vermeende overstap van Luc Verstraeten van Andersen-Deloitte naar TMP De Witte & Morel voorlopig de laatste. Gezien de weinig kritische en erg serviele opvattingen over journalistiek van de publicatie valt het te vrezen dat er nog zullen volgen.

Net zoals kan gevreesd worden dat HRUpdate in de toekomst eveneens nog schaamteloos berichten zal jatten uit HRM News trouwens. Het meest recente voorbeeld van leentjebuur spelen, zonder te vermelden waar men de mosterd ging halen (in casu bij HRM News) werd geleverd in de editie van 24 april laatsleden. HRUpate bracht in dat nummer minstens twee berichten over carrièrestappen die niet anders dan uit HRM News gejat kunnen zijn want de betrokken personen of bedrijven hadden terzake geen contact met onze colega's. HRM News 70 bracht, zoals wel meer het geval, in primeur twee berichten in onze rubriek Mobiel:  over het opstappen van Pascal Outters en Peter Landshere bij TMP Worldwide (samen met het interim management van de Brit Anthony André, bij de Adcomms-divisie van TMP) en de overstap van Carine Lomba, dit jaar verkozen tot HR-manager, van Beiersdorf naar Spadel. Al vinden we dergelijk jatwerk deontologisch maar minnetjes, toch doet het plezier vast te stellen gekopieerd te worden. Misschien kunnen we de volgende keer een factuur voor illegale overname uit HRM News sturen naar De Nieuwe Media Groep, de uitgever van o.a. HRUpdate.