Marcel Van Aken weg bij Agfa

Marcel Van Aken, die net een jaar geleden als corporate HR-director aan de slag ging bij Afga (ter vervanging van Jan Van Acoleyen, die momteel werkzaam is bij Barco), is niet langer in dienst is van het bedrijf. “Zijn arbeidscontract is gisteren ontbonden”, heet het. De informatie is gisteren aan de vakbonden medegedeeld en werd ons door de woordvoerder van het bedrijf bevestigd.

Enkele dagen geleden werd ook bekend dat CEO Marc Olivié het bedrijf eerder dan verwacht/aangekondigd verlaat. Het lag in de lijn der verwachtingen dat de opsplitsing van het bedrijf in drie entiteiten (Graphics, HealthCare en Materials) zowel de overkoepelende CEO als HR-functie overbodig zou maken. Leuk weetje: Philippe Houssiau, president van Agfa HealthCare, is een voormalig HRM-professional. Hij werkte als HRM-er bij Tyco (het voormalige Raychem) en bij PriceWaterhouseCoopers was hij wererldwijd verantwoordelijk voor de human capital solutions.

Lees ook:

- Herstructurering Agfa Gevaert: bedenkingen, achtergronden en (saillante) weetjes

- Om te huilen of om te lachen?

Toevoeging (op 4/7/07)

Nadat HRMblogs als eerste berichtte over het ontslag van Van Aken, pakten de kranten van vandaag ook met het nieuws uit. En met duiding en achtergronden. De Standaard van vandaag titelde "HR-directeur Agfa weg via achterdeur". Een juiste voorstelling van zaken want Van Akens vertrek gebeurde in mineur, zijn opstappen verliep niet bepaald via de voordeur. De Standaard preciseert dat de beeldvormingsgroep niet kwijt wilde of Van Aken nu ontslagen werd dan wel zelf ontslag nam. Wat veelbetekenend is, zo goed als zeker wilt zeggen dat hij niet zelf ontslag nam. De krant noteerde uit de mond van de vakbonden ook de opmerking dat het toch wat vreemd is dat Van Aken uitgerekend nu opstapt: het CAO-overleg zit immers in het slop. HRUpdate (e-zine van HR Magazine) maakte dan weer de opmerking dat Van Akens onverwachte vertrek de hypothese voedt dat hij was binnen gehaald als tijdelijk crisismanager. Een veronderstelling die volledig terecht is gezien zowel de 'briefing' van de headhunter waarvan HRMblogs destijds melding maakte ("Iemand om de boel op te kuisen") als de latere ontwikkelingen. Van Aken wordt voorlopig opgevolgd door Pierre De Boeck, totdat de splitsing in drie onafhankelijke entiteiten eind van het jaar een feit zal zijn. Met andere woorden: tot dan blijft de functie van corporate HR-director bestaan. Ook dat is een indicatie, als het al geen 'bewijs' is, dat Van Aken niet echt uit eigen wil opstapte. De Tijd wist dan weer te melden, als enige, dat ook financieel directeur Anne Vleminckx en de huidige directeuren van de drie divisies (die straks verzelfstandigd worden), waaronder ex HR-professionals Philippe Housiau, nog moeten beslissen of ze aan boord blijven.

Hoewel voor zijn doen de berichtgeving van HRUpdate behoorlijk pittig was, moest ze qua diepgang en kritische toonzetting toch onder doen voor die van de kranten. Als men wilt weten hoe de vork echt aan de steel zit in de HR-sector moet men blijkbaar ten rade in de èchte pers. Of bij HRMblogs.

3/7/2007 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde