U&I Learning trekt naar de beurs

De Gentse eLearning-dienstverlener U&I Learning plant een beursintro-ductie op de 'Vrije markt' van Euronext. Het is de bedoeling om 1,5 miljoen euro aan vers kapitaal op te halen en om voor 1 miljoen euro aan bestaande aandelen te verkopen. Die anderhalf miljoen euro zal gebruikt worden om de positie van het bedrijf in België en Nederland te verstevigen, in de eerste plaats om een acquisitie bij onze Noorderburen te bekostigen. Die dringt zich op om ook in Nederland een dominante marktpositie te kunnen innemen. De verkoop van bestaande aandelen via de beurs is het gevolg van de uitstap van sommige kleinere aandeelhouders, waar onder bepaalde oprichters, van het voormalige Atek en van U& I zelf. Atek fuseerde in januari 2004 met U&I, nadat het de maand voordien was overgenomen door partners@venture (het jaar voor de overname en fusie realiseerde Atek met 29 medewerkers een omzet van 2,2 miljoen euro).

De venture-kapitaalverschaffer partners@venture (www.partnersatventure.be) is sinds hij in november 2002 vierhonderdduizend euro investeerde in U&I tevens hoofdaandeelhouder er van. In het huidige U&I bezit partners@venture 40 procent van het kapitaal. De exit van de kleinste aandeelhouders dringt zich op omdat de referentieaandeelhouder een eind wilt stellen aan de versnippering van het aandeelhouderschap om het bestuur van de vennootschap eenvoudiger en slagkrachtiger te maken.

De IPO (Initial Public Offering) wordt begeleid door het corporate finance-huis Verbaere, De Clercq & Partners en de beursvennootschap Weghsteen & Driege (beide uit Gent). Het financiële adviesbureau introduceerde destijds ook partners@venture bij U&I. Zijn topman, Eric Verbaere, is een oude bekende van de U&I-pioniers Patrick Belpaire (momenteel bestuurder van U&I, zonder operationele functie) en Geert Joris (al ruim twee jaar niet meer aan U&I verbonden en sinds zowat een half jaar directeur van boek.be, de belangenvereniging van boekenuitgevers, -importeurs en -verkopers). Eric Verbaere is trouwens bestuurder bij U&I Learning. "Maar er wordt wel degelijk toegekeken dat er geen belangenvermening is", aldus Francis Declercq. Van zodra de commissie voor het Bank-, Financiën- en Assurantiewezen (de CBFA), bij wie het prospectus is neergelegd, licht op groen geeft voor de IPO wordt de operatie gelanceerd.

De operatie zal bestaan uit een openbaar bod tot inschrijving op maximaal 384.500 aandelen: 230.700 nieuwe aandelen (met VVPR-strips), voortkomend uit een kapitaalsverhoging ('Primair bod') en 153.800 bestaande aandelen (Secundair bod'). De uitgifteprijs wordt wellicht 6,5 euro per aandeel, maar moet nog bevestigd worden door Verbare - De Clercq en Weghsteen & Driege. In totaal zullen er na het bod 1.230.700 aandelen in omloop zijn: 31,24% onder het publieke en 54,40 % bij de controle-aandeelhouder (met lock up van 6 tot 18 maanden). De rest (14,36%) zal onder meer bij de oprichters van U&I en van het voormalige Atek zitten.

U&I Learning werd in 1997 opgericht door Patrick Belpaire, een licentiaat psychologie en pedagogiek van de universiteit Gent en houder van een postgraduaat in de bedrijfseconomie (IPO-Vlerick School). Belpaire begon zijn loopbaan in 1984 als leerkracht didactiek & organisatie in het hoger pedagogisch onderwijs. Van 1986 tot 1994 was hij werkzaam als trainer, marketeer en sales manager bij Dolmen (de IT-dochter van Colruyt).

De onderneming, die zich positioneert als pure eLearning player en -integrator (en dus geen content-ontwikkelaar is zoals NETg of SkillSoft), is winstgevend sinds 2003. Dat jaar bedroeg de EBIT (operationele winst) 14.191 euro, het jaar voordien was de EBIT - 223.273. Vorig jaar werd er 339.734 euro winst (voor belastingen) en een omzet van 4,6 miljoen euro gemaakt. Het bedrijf telt 61 medewerkers en meer dan 200 klanten (waaronder Siemens, Telenet, Bekaert, Volkswagen, Altlas Copco, Sidmar, Belgacom, Daikin, UCB, KBC, Fortis, ING, Dexia, VDAB, Stad Gent en Provincie Antwerpen).

Momenteel noteert er al een Belgische (maar internationaal opererende) HR-dienstverlener op Euronext Brussels: Arinso International (ARIN). Dat is een wereldwijde aanbieder (actief in 25 landen) van informaticadiensten op het vlak van HR stategy, HR integration en HR Outsourcing. Arinso telt ruim 2200 medewerkers en makte vorig jaar een omzet van 47,3 miljoen euro.Sinds kort heeft het zijn aanbod verruimd met post-payroll diensten en is het daardoor een concurrent geworden (aan het worden) van de sociale secretariaten.

Naschrift (26/5/06)

Trends van 18 mei publiceerde een puik artikel over (de beursgang van) U&I Learning. Nu begrijp ik waarom het persbericht onder embargo stond tot 17 mei, 20 u. Zo kon men de 'vrienden' van Trends een pleziertje doen, ervoor zorgen dat hun artikel synchroon liep met de berichten in de kranten van dag nadien. Voor 'oud nieuws' halen journalisten immers hun neus op. Trends de primeur of exclusiviteit geven zou dan weer kwaad bloed gezet hebben bij de overige media. Vandaar het compromis: aangestuurde gelijktijdigheid.

Het Trends-artikel, van de hand van ICT-specialist Bruno Leijnse (en niet van de vaste HR-redacteur Alain Mouton), stak positief af in vergelijking met de andere publicaties van de laatste dagen over het bedrijf en zijn beursgang. Behalve De Standaard dat nog de moeite deed om een originele info - die dus niet van het persbericht afkomstig was - in zijn artikel in te lassen (gegeven dat trouwens afkomstig was van HRMblogs, met name het feit dat een van de adviseurs van de beursgang, namelijk corporate finance-huis Verbaere, De Clercq & Partners, een oude bekende is voor U&I Learning want destijds er het durfkapitaalfonds partners@ventures introduceerde en dat zijn topman, Eric Verbaere, bestuurder is bij de e-learning consultant) beperkten alle media - met uitzondering dus van Trends en, in minder mate, De Standaard - zich tot het braafjes reproduceren van de voorgekauwde informatie. Dat De Standaard met bronvermelding een gegeven overnam van HRMweblogs toont het toenemende belang aan van (gespecialiseerde) weblogs als (secundaire) informatiebron voor journalisten. En van het feit dat deze weblog inmiddels in ruime kring, waaronder journalistenmiddels, gekend is.

Opvallend is dat de online HR-vakpers, HRUpdate en HRSquare (De Week), ruim een week nadat de geplande beursintroductie bekend werd gemaakt er met nog geen woord over repte. Dat is raar want mijn achtbare collaga's zijn immers de kampioenen van de copy & paste-journalistiek: het klakkeloos overnemen van persberichten en/of info die elders, in de algemene of zakenpers, is verschenen.

'De opmerkelijke comeback van Francis Declercq' titelde Trends. In zijn artikel werd de minder succesvolle episode van Francis Declercq bij Keyware nog eens opgerakeld. Meer dan andermaal in herinnering gebracht eigenlijk want Bruno Leijnse, die in het verleden in het zakenblad al kritische en bijwijlen zelf erg scherpe artikels publiceerde over het débacl

17/5/2006 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde