Werknemer in BelgiŽ krijgt gemiddeld 30% minder opleiding dan zijn Europese collega

Saratoga, een specialist op het vlak van HR-metrix (benchmarking en andere metingen) en sinds 2003 onderdeel van PricewaterhouseCoopers, voerde een nieuwe studie uit naar menselijk kapitaal: Key trends in human capital - 2006. Dit rapport is een update van de vergelijkbare studie van eind 2004 maar het bevat ook nieuwe invalshoeken en dito onderzoeksresultaten. Ook het werd rekening gehouden met gegevens afkomstig van meer Europese bedrijven. Voor het eerst zijn ook specifiek Belgische onderzoeksresulaten beschikbaar, wat vergelijken met andere landen mogelijk maakt.. (Klik hier voor die 2004-editie).

De nieuwste editie van de Saratoga-survey is gebaseerd op informatie afkomstig van 15000 organisaties in Europa en de Verenigde Staten, waarvan 400 in BelgiŽ.

De opvallendste bevindingen zijn:

- de prestatiekloof tussen Europese en Amerikaanse economie√ęn neemt toe. In de Verenigde Staten stijgen de lonen sneller dan in Europa, maar Amerikaans personeel genereert meer winst.

-binnen Europa zorgt een Belgische FTE voor 48% meer omzet dan het Europees gemiddelde. De kosten per FTE zijn in Belgi√ę daarentegen respectievelijk 47% en 31% hoger.

- de loonkost in BelgiŽ ligt 32% hoger dan het Europees gemiddelde en 29% lager dan in de Verenigde Staten. Maar een Amerikaanse werknemer genereert dan weer bijna 9 keer meer winst dan een Belgische.

- PricewaterhouseCoopers voorspelt voor de komende drie jaar een delocalisatiestijging van 6 tot 10% in sectoren waarin weinig toegevoegde waarde wordt gecreŽerd en van 4 tot 7% in sectoren met veel toegevoegde waardecreatie.

- Europese bedrijven spenderen relatief minder aan training en opleiding dan Amerikaanse ondernemingen. Bovendien worden deze uitgaven elk jaar kleiner. Belgische werknemers krijgen gemiddeld 16,5 uren opleiding per FTE per jaar. Dat steekt af tegen het Europese gemiddelde van 23,9 uren. Een Belgisch bedrijf investeert gemiddeld 570 euro per FTE in opleiding, terwijl het Europese gemiddelde ligt op 704 euro per FTE. Dat is dus 20% minder. Een uur opleiding kost in BelgiŽ bovendien een kwart meer.

Klik hier voor het integrale (Engelstalige) onderzoeksrapport 'Key trends in human capital - 2006'.

PricewaterhouseCoopers verleent sectorgerichte diensten op het vlak van audit, fiscaliteit en adviesverlening (waaronder op HR-vlak) voor klanten in zowel de openbare als de privť-sector. Wereldwijd telt het bedrijf 130.000 medewerkers in 148 landen. In BelgiŽ werken 1.200 mensen voor de 'big four'-dienstverlener (in kantoren in Sint-Stevens-Woluwe/Brussel, Antwerpen, Gent en Luik). De divisie HR Services, die in ons land geleid wordt door Peter De Bley en zo'n 120 medewerkers telt (waarvan 90 fiscalisten gespecialiseerd in expat tax), verleent (geÔntegreerde) diensten en advies op diverse HR-terreinen aan Belgische en internationale organisaties: HR law (arbeidswetgeving en sociale zekerheidswetgeving), Expat tax, HR strategy, reward (benefits & compensations ), competence management, HR transactions en job evaluation. De unit 'HR Services' realiseerde vorig jaar een omzet van 16 miljoen euro.

Klik hier voor meer info over de diensten en methodiek van Saragota/PricewaterhouseCoopers op het vlak van HR-metics mesurements.

4/5/2006 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niťt gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde