IT & finance booming niches voor HR-dienstverleners

De wervingsmarkt trekt weer aan (klik hier voor de herwerkte en geactualiseerde versie van het artikel dat ik hier over in oktober 2005 schreef op hrm.net) en nieuwe spelers en dito initiatieven van HR-dienstverleners schieten bij wijze van spreken als paddestoelen uit de grond. In eerste instantie gebeurt dat in de meest booming niches: IT en finance.

In mei van vorig jaar zag bijvoorbeeld TiTans het licht. Het bedrijf doet aan detachering van informatici. Zelf gebruikt het die term niet, maar het positioneert zichzelf uitdrukkelijk als alternatief voor traditionele detachering en voor wat het ietwat smalend 'bodyshopping' noemt. TiTans hield zich opvallend low profile en maakte zich vooralsnog niet bekend bij de vakpers - in februari 2006 releveerde ik echter op hrm.net zijn bestaan (klik hier voor dat artikel). Ook langs de kant van de wervingsmedia liet men zich niet onbetuigd: zo lanceerde StepStone recentelijk een specifiek kanaal (zeg maar: eigen jobsite) voor informatica- en telecomspecialisten die op zoek zijn naar een nieuwe job (www.jobs-in-it.stepstone.be) en pakte IT-vakblad DataNews uit met Datanewsjobs (dat trouwens geleid wordt door een voormalig medewerker van StepStone: Bernard Remacle).

Ook de HR-dienstverleners op finance-vlak lieten zaten niet stil. Robert Walters zette in oktober 2005 Walters Interim in de markt. De specialist op gebied van werving en selectie en executive search van vooral financiŽle profielen en interim management (o.a. finance, HR en sales/marketing), zet met zijn nieuwe divisie in ons land zijn eerste stappen op het gebied van gespecialiseerde uitzendarbeid. (klik hier voor het desbetreffende artikel.) Eerder lanceerden zowel Randstad als Solvus activiteiten/divisies in dit segment, met respectievelijk Randstad Finance & Accounting en Financial Forces.

Sinds kort is er nu ook Plus Finance. Dat is een nieuwe divisie van Plus Uitzendkrachten. De jongste loot aan de Plus-boom wordt geleid door Luc Jacobs, een voormalig zelfstandig boekhouder. Plus Finance richt zich naar alle financiŽle profielen in het bedrijfsleven, de accountancy- en bankwereld. Het biedt enkel tijdelijk medewerkers aan.

Opvallend is dat Plus, een onderdeel van de E-So-groep, niet in zee gaat met Jan Donckers (ex KMPG Interim Management en PMA). Donckers was, zoals ik eerder op hrm.net releveerde, in gesprek met Plus/E-So, om een nieuw HR-dienstverleningsbedrijf opzetten dat zich toelegt op werving en selectie, detachering en (in mindere mate) interim management van financiŽle profielen. Voorlopig beperkt Plus/E-So zich dus tot het aanbieden van diensten op het vlak van uitzendwerk voor financiŽle profielen en doet dat zonder Donckers.

E-So (wat staat voor Economisch-Sociaal Ondernemen) is een holding (juridisch een NV), opgericht in november 2000. E-So participeert in meerder ondernemingen op het gebied van HRM en arbeidsintegratie maar ook op het vlak van andere zakelijke diensten en facilities. Het heeft als doelstelling het bewaken van de financieel-economische en sociaal-menselijke doelstellingen van de groep en het ondersteunen en ontwikkelen van bestaande en nieuwe initiatieven. E-So telt vier aandeelhouders met elk een participatie van 25%: Ingeri Van Alsenoy, Ingrid Verduyn, Marc Van Buul en Frans Dekens; allen tevens oprichters aan aandeelhouders van Plus Uitzendkrachten. En anciens van Vedior.

En dan is er ook nog TriFinance. Dat werd in 2001 opgericht door Thierry De Coster, Tom Van den Heuvel en Gert Smit. Alle drie eveneens ex Vedior. De Coster is de voormalig topman van Vedior in BelgiŽ en Smit is een gewezen wereldwijde CEO van Vedior. Smit bezit ruim 80% van de aandelen van de TriFinance-groep. Hij is voorzitter van zowel TriFinance Benelux nv als van TriFinance Nederland bv en TriFinance Holding bv. TriFinance is als het ware een chalenger maar ook innovator en buitenbeentje in zijn segment. Het doet niet aan uitzendwerk maar biedt diensten aan op het gebied van project management, interim management en werving & selectie. Het doet aan zogenaamde 'hand on'-consultancy en positioneert zich met zijn aanbod tussen de big four consultants (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young en KPMG) en de traditionele staffing-specialisten voor de financiŽle sector (Robert Half, Robert Walters, Michal Page enzovoort).

TriFinance doet het erg goed. Op iets meer dan vier jaar (TriFinance Benelux, Brussels en Antwerp - allen NV's - werden opgericht in december 2001) telt vandaag, zeggens Thierry De Coster, 150 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 10 miljoen euro. Die omzet wordt voor 80 tot 90 % in BelgiŽ gerealiseerd, al heeft men sedert begin 2005 een kantoor in Nederland (via de acquisitie van het kleine kantoor Adquery). Sinds begin van dit jaar is TriFinance ook in Duitsland actief (in Dusseldorf).

Om de forse groei intern te ondersteunen is Ann D' Havť aangetrokken. Zij komt van SD Worx, waar sinds 2004 knowledge manager was en daarvoor gedurende twee jaar de (ondertussen opgedoekte divisie) SD On Site leidde. Die unit deed aan detachering en interim management op HR-vlak. Deze dienstverlening wordt vandaag nog wel door SD Worx aangeboden, maar niet meer onder de naam SD On Site. (D'Havť en TriFinance zijn geen onbekenden voor elkaar want in 2003 sloot TriFinance een overeenkomst van samenwerking met SD On Site.)

D'Havť wordt bij TriFinance verantwoordelijk voor coaching van de eigen medewerkers en het introduceren van een systeem van competentie- en kennismanagement. Voordat ze bij SD Worx aan de slag ging werkte deze licentiate in de wijsbegeerte onder meer als senior consultant (overheidssector) bij De Witte & Morel, als management consultant bij het toenmalige Bekaert Stanwick (tegenwoordig kortweg Stanwick geheten en totaal onafhankelijk van Bekaert) en op de HR-afdeling van Bayer en Borealis in het Antwerpse havengebied.

Andere belangrijke spelers in de markt van HR-diensten voor de financiŽle sector zijn Accountemps - deze divisie van Robert Half is de grootste in het segment van tijdelijke financiŽle medewerkers - Randstad Finance & Accounting, Unique Finance en Financial Forces. De twee laatste behoren tot USG People, het resultaat van de onlangs gefusioneerde Solvus en United Services Groep (het belangrijkste merk van USG in ons land was Unique). Zowat anderhalf jaar na hun lancering, spreken zowel Randstad Finance & Accounting als Financial Forces over een 'groot succes'. In het segment van tijdelijke financiŽle medewerkers, nemen ze, volgens onze bronnen, respectievelijk de nummer twee en drie plaats. Met zijn twee 'merken' samen - hoewel de brands afzonderlijk blijven bestaan - kan de groep USG People wellicht aanspraak maken op de tweede plaats. Financial Forces is zelf aan een sub-specialisatie bezig en opende in Brussel en Antwerpen enige tijd geleden kantoren die zich exclusief toeleggen op de divisie 'banking & insurance'. Dankzij hun talrijke 'verkooppunten' en contacten in erg veel bedrijven hebben grote HR-dienstverleners zoals Randstad en USG People het aanzienlijk makkelijker dan kleinere spelers zoals R

7/4/2006 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niťt gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde