Wim Jorissen (ABVV/CMB) beaamt in 'De Zevende Dag' informatie/analyse hrm.net

In het TV1-programma 'De zevende dag' van 27/11 stelde Herwig Jorissen, de voorzitter van de socialistische metaalvakbond, dat het oprakelen van zijn extreemrechtse verleden bij de VMO (Vlaamse Militanten Orde) "waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat hij zijn nek te ver heeft uitgestoken in de strijd tegen het Generatiepact". Over wie de zaak naar buiten bracht stelde hij: "Niet de Walen, het ACV of de mensen rond Xavier Verboven." Waarmee Jorissen de info/analyse van hrm.net (zie mijn weblog:
De 'affaire Jorissen' en het vakbondsverzet tegen het Generatiepakt (2), op zondag 27/11 gepubliceerd maar op 25/11 geschreven, impliciet bevestigt. In die weblog werd, voor het eerst (geen enkel medium deed het voordien) gereleveerd dat de ACV-top op de hoogte was van Jorissen zijn VMO-verleden en, belangrijker, dat de Franstalige ABVV/CMB-top dat niet was. Met andere woorden: dat de oorsprong van het lek dus elders moet gezocht worden. Waar we dus koortsachtig mee bezig zijn.

Tijdens onze tot hiertoe gevoerde investigatie verzamelden we niet enkel ernstige aanwijzingen over de vermoedelijke bron van het VMO-verhaal/lek (maar natuurlijk dat vermoeden nooit zullen kunnen hard maken) maar ontdekten ook elementen die aangeven dat de verhalen over "onfrisse zaakjes en heuse financiële malversaties" binnen de socialistische metaalvakbond misschien wel meer dan "een kwakkel" zijn (zoals Walter Pauli van De Morgen, na eigen onderzoek, in zijn krant stelde). Nader journalistiek onderzoek lijkt aangewezen voordat de geruchten definitief als indianenverhaal geklasseerd worden. Wie neemt de handschoen op? Een bron: "Als het geen journalist is die zich in het dossier vast bijt, zal, wellicht, vroeg of laat, het gericht zelf dat wel doen."

Lees ook Achtergronden en bedenkingen bij de heisa over het extreemrechtse verleden van Herwig Jorissen (voorzitter ABVV/FGTB Metaal) en bij het verzet tegen het Generatiepakt (22/11/2005)

1/12/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde