Jobat bevestigt de berichtgeving/analyse van hrm.net in verband met 'mist spuiten' over bereikcijfers

Neen bovenstaande titel moet u niet letterlijk nemen. In werkelijkheid heeft jobat immers niet gereageerd op ons artikel (mijn weblog) over zijn weinig fraaie poging om u en mij een oor aan te naaien in verband met zijn bereikcijfers. Zie: De doorzichtige truc van Jobat.be (die toch niet kan verhullen dat het echte bereik van zijn jobadverenties gemiddeld 5549 personen/dag bedraagt en geen 77.000). Het bleef zelf oorverdovend stil aan de Gossetlaan na mijn stukje. Wat veelbetekenend is natuurlijk. Tja, er viel immers geen speld tussen te krijgen en dan het wellicht verstandig om niet te reageren. In de hoop dat het wel zal overwaaien.

Ik beschouw dat uitblijven van enige reactie, zelf nadat daar om gevraagd werd (tot twee maal toe), niet enkel als boertig maar vooral dom. En natuurlijk als een bevestiging van mijn analyse, van onze berichtgeving. Ook feit dat jobat deze week, bij de bekendmaking van zijn traffic-cijfers voor de periode 15/11 - 21/11 een nieuw handigheidje gebruikt (om de ondoorzichtigheid nog groter te maken), is een erkenning van het feit dat hrm.net (ondergetekende) het bij het juiste eind heeft. M.a.w. dat jobat de kluit probeert te belazeren en dat het aantal mensen dat de heuse/volwaardige jobadvertenties ziet aanzienlijk lager is dat wat men de goegemeente probeert te laten geloven. Want in tegenstelling tot vorige keer (de eerste keer) worden nu de clicktroughs naar de detailpagina's per functietype niet meer opgegeven, maar wel een absoluut cijfer ('unieke bezoekers per functietype', cumulatief, voor 4 weken, dan nog wel !). Een nieuwe poging, een nieuwe truc, om de ware toedracht te verhullen. En die is dat de traffic op jobat.be in het verleden dramatisch laag was (veel lager dan die van de overige spelers, met uitzondering van JobsCareer), en dat dit wellicht vandaag nog altijd het geval is…maar dat men die realiteit liever verbergt. Bij Jobat denken ze blijkbaar dat u en ik idioten zijn. Goed om weten, maar een grove onderschatting en misrekening.

Lees ook mijn weblog over Google Base, waar ik het eveneens heb over het onzinnige en bedrieglijke karkater van de Jobat-meting/truc.

27/11/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde