Via Google Base niet enkel makkelijker naar jobadvertenties zoeken, maar ze ook eenvoudiger vindbaar maken (door ze te posten/uploaden)

Sinds een tweetal weken kan me via Google, via Google Base (voorlopig enkel in een Engelstalige beta-versie), makkelijker dan ooit voordien naar jobs zoeken. Joel Cheesman is er (in zijn weblog op hrm.net) wild enthousiast over ('15 reasons for employers to love Google Base').

Maar wat Google doet is eigenlijk niet veel meer dan het institutionaliseren wat via meta- zoekrobotten in het algemeen en via metajobsites in het bijzonder al langer mogelijk is. Metajobsites, zoals onder meer MegaJobs, combineren zowel de meta-zoektechnologie als de spider-technologie. Dat betekent: men verzamelt en biedt niet enkel jobs aan die op diverse andere jobsites staan, maar schuimt ook actief het web af met zogenaamde crawler- en spider-technologie op zoek naar vacatures op bedrijfswebsites. Die worden dan automatisch geïmporteerd.

Het valt af te wachten of Google deze dienst, eigenlijk functionaliteit, ooit zal commercialiseren. In zekere zin bijten ze toch de hand die ze voedt. Google moet het immers hebben van adverteerders/advertenties. Die dan rechtstreeks gaan beconcurreren is praktisch onmogelijk. Wellicht zal Google zich beperken tot het verder 'ontsluiten' van het internet, tot het aanbieden van nog meer content die eigenlijk al op het internet aanwezig is. Maar dan op een specifieke wijze, met betrekking tot de rubrieksadvertenties en 'zoekertjes' (waaronder job postings). Het verschil ligt hem ook in het feit dat men met Google Base de specifieke content kan 'opladen' (uploaden), terwijl men die bij de 'gewone' Google enkel kan publiceren via de geautomatiseerde invoering en indexering van URL's en pagina-inhouden door Google zelf.

Laat me toe om het onzinnige van de jobat-aanpak in verband met het bereik van zijn advertenties te illustreren aan de hand van Google. Quasi alle jobadvertenties van jobat.be (en van alle andere jobsites) zijn nu al terug te vinden via Google. Via Google Base zal dat in de toekomst nog makkelijker zijn. Wat houdt jobat.be (en de andere jobsites) tegen om nu ook het dagbereik van Google mee te tellen in zijn eigen bereik. Behalve een minimum aan scrupules. Even ernstig blijven hé.

27/11/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde