Opmerkelijke deelnemers én afwezigen op seminar over glazen plafond

Niet enkel de afwezigheid van Janssens Pharmaceutica - toch hét voorbeeld en dé voorloper in ons land op het vlak van gender management (zie bovenstaande artikel) - op het seminar van neHRa en HR Square over 'het glazen plafond' (Vrouwen aan de top, op 21/9/2004) valt op, eveneens opmerkelijk (en spijtig) is de afwezigheid op het event van academische specialisten op het gebied van diversiteitpolitiek en gelijke-kansen beleid zoals de professoren Mieke Van Hagendoren (hoofd van het 'Expertissecentrum Vrouwenmanagement aan de Universiteit Limburg), Alison Woodward (Universiteit Brussel en auteur van diverse publicaties en onderzoeken over gender- en diversiteitmanagement in opdracht van zowel de Vlaamse als Europese overheid) en Veerle Draulans (universiteit Leuven en Tilburg).

Waarom Els Witte (ere-rector VUB en gewezen voorzitter VRT) dan weer wel zal deelnemen aan (het panelgesprek op) het seminar is al even onbegrijpelijk als waarom de hier boven genoemde specialisten het niet doen. De verdiensten van de historica Witte zijn niet gering maar situeren zich vooral op het vlak van lesgeven (ondergetekende kan het weten want had nog ooit het genoegen om diverse van haar cursussen aan de VUB te mogen volgen) en wetenschap. Mevrouw Witte mag dan als 'feministe' beschouwd worden (al weten we niet in hoeverre ze vandaag nog happig is op deze ietwat belegen term) en 'progressief' socialist (ze maakte jarenlang deel uit van de linkse stroming binnen de BSP en later SP(A) en was redactielid van het toenmalige tendensblad 'Links'), maar grootse beleidsdaden inzake 'woman leadership', diversiteitbeleid en gender management zijn van haar niet bekend. Noch aan de universiteit en evenmin bij de openbare omroep.

Op de (nieuwe) Topic-pagina over diversiteitmanagement vindt men links naar de diverse universitaire centra die zich bezig houden met 'vrouw & managent' alsmede publicaties van de hand van onderzoekers of professoren die er aan verbonden zijn.

6/9/2004 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde