Schrale HR-informatie op corporate websites. Umicore en Concentra Media blinken terzake positief uit

Beroepshalve doe ik nogal wat websites van bedrijven aan, op zoek naar informatie. Het belabberde informatiegehalte van de meeste corporate websites, zelfs van beursgenoteerde bedrijven, is bekend. Echt interessante en relevante algemene, strategische en vooral financiŽle gegevens over de onderneming vindt men doorgaans eerder in gespecialiseerde rapporten en in financiŽle databanken zoals Graydon. De meeste van die informatie is, al dan niet betalend, verkrijgbaar via het internet.

In tegenstelling tot de kwaliteit van het job-gedeelte van de corporate websites, waarvan zowel het navigatiegemak (de zogenaamde userability) als de kwaliteit en snelheid van de reactie op sollicitanten is onderzocht, is zover mij bekend nooit bestudeerd hoe de ondernemingen op hun website communiceren over hun HR-beleid; niet in BelgiŽ maar ook elders niet. (De resultaten van een onderzoek naar de kwaliteit dan het job-gedeelte van corporate websites, in 2003 uitgevoerd door e-business consultant Valoris op verzoek van HRM Net bij een keur van Belgische bedrijven, met name diegene wiens HR-director toen genomineerd was voor de titel van HR-manager van het jaar, kan men downloaden op de e-HRM-pagina op www.hrm.net/topics).

In de overgrote meerderheid van de gevallen valt er over het HR-beleid, toch een niet onbelangrijke aangelegenheid me dunkt, op de bedrijfswebstek niets te vernemen. Soms een beetje. In ons land doen bedrijven zoals Umicore en vooral Concentra Media het vrij aardig op dit vlak. U kan er u zelf van vergewissen op:
http://www.umicore.com/Cohr/cohr00ep.htm en
http://www.concentra.be/bedrijfsinfo/sociaalbeleid/default.asp.

Wie weet heeft van andere goede voorbeelden, kan ze signaleren aan redac@hrm.net. We willen immers een uitvoerig artikel aan het onderwerp wijten. Een consultant die HRM net hierbij wilt bijstaan, mag zich aanmelden bij uw dienaar.

2/12/2004 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niťt gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde