U verliest wekelijks twee dagen tijd per week

Zinloze bijeenkomsten, slechte communicatie en vage doelstellingen zorgen ervoor dat u eigenlijk even goed twee dagen per week kan thuis blijven want op kantoor zit u toch maar tijd te verliezen. Dit blijkt althans uit een grootschalig onderzoek van Microsoft (38.000 respondenten in 200 landen waaronder 419 uit BelgiŽ). Niet dat u die 17 uur per week die u niet productief bent, letterlijk met uw vingers zit te draaien, maar de output van die uren is nihil of verwaarloosbaar. De belangrijkste valkuil zijn inefficiŽnte bijeenkomsten. Gemiddeld voeren medewerkers 5,6 uur per week overleg en maar liefst 69 procent daarvan levert niets op, aldus de ondervraagden. Andere belangrijke obstakels voor doeltreffendheid op kantoor zijn gebrek aan communicatie met de collega's, onduidelijke prioriteiten en voortdurend uitstel van activiteiten. Vrouwen scoren gemiddeld 72 procent voor productiviteit terwijl mannen blijven steken op 71 procent.

Hoewel het hele onderzoek met een dikke korrel zout moet worden genomen en veeleer een marketingoperatie van Microsoft is dan een ernstige studie. Immers, niet de daadwerkelijke tijdsbesteding en/of effectiviteit van de activiteiten werd gemeten, bijvoorbeeld door tijdsregistratie en outputanalyse, maar respondenten werden via een on line-enquÍte bevraagd naar hun gepercipieerde tijdsbesteding en vermeende efficiŽntie. Toch mogen we de bevindingen niet zonder meer onder tafel vegen want het is al meer dan voldoende zorgwekkend als de ondervraagden in die mate denken dat ze hun tijd onvoldoende efficiŽnt benutten, dat er veel wordt geouwehoerd tijdens meetings en slecht wordt gecommuniceerd en gemanaged .

De aap kwam op het einde van het persbericht uit de mouw: volgens de respondenten kunnen softwaretoepassingen hun taken vereenvoudigen. Dat 'inzicht' komt Microsoft natuurlijk goed uit. De deelnemers aan het onderzoek zouden - zo weet de softwaregigant die volgens Europese concurrentiewaakhond monopolistisch bezig is en daarvoor laatst nog met een half miljard euro, een peulschil voor de goudmijn uit Redmond - in de eerste plaats op zoek zijn naar middelen om snel documenten terug te kunnen vinden en efficiŽnter met hun e-mail te kunnen omgaan.

Met dat laatste moet ik eens goed lachten: die tools en technieken om e-mails zo efficiŽnt mogelijk te gebruiken bestaan natuurlijk al. Alleen kennen en gebruiken nogal wat mensen ze niet. Uit eigen ervaring weet ik dat HR-professionals geen uitzondering hier op zijn, integendeel.

22/3/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niťt gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde