Sector Scan HR Law: SD Worx, Lawfort, Laga, HDP en Acerta kampioenen op het gebied van communicatie en transparantie, Stibbe grootste blunderaar

Het uitbrengen van een Sector Scan - drie zijn er al verschenen - was nooit een makkelijke bevalling, maar de samenstelling van de laatste editie over de dienstverleners op het gebied van HR Law was wel erg problematisch. De reden: ongeziene moeilijkheden en vertragingen bij het inwinnen van de informatie bij de betrokkenen. Dat doen we om redenen van efficiëntie via e-mail. Pas na drie niet beantwoorde herinneringen en dus na vier mails in totaal werd met de belangrijkste ontbrekende spelers - zij die in de Legal 500 vermeld staan - telefonisch contact opgenomen. Maar sommigen van hen bezorgen zelf dan nog niet de verzochte informatie. Bij zoveel stunteligheid, organisatorische inefficiëntie, onwil tot communiceren en minimaal transparant zijn of ronduit boertigheid zakt mijn broek af. Maar bon, niet getreurd: ook deze Sector Scan is andermaal een erg interessant document geworden met al van nooit eerder gepubliceerde feiten (bijvoorbeeld het aantal juristen gespecialiseerd in arbeidsrecht en de omzet van de 'practice' op dat gebied). Vanaf deze editie bedanken en feliciteren we in Vooraf trouwens die spelers die zich positief onderscheiden betreffende transparantie en communicatie. De kampioen op dat vlak is voor dit dossier SD Worx. Een eervolle vermelding verdienen Lawfort, Laga en HDP. Acerta krijgt de aanmoedigingsprijs.

De grootste blunderaar betreffende open en professionele communicatie in het kader van deze Sector Scan is ongetwijfeld Stibbe. Niet enkel bezorgde dit nochtans gerenommeerde kantoor ons ondanks diverse verzoeken niet de gevraagde gegevens, maar slaagde er ook in volgende niet onbelangrijke informatie niet aan HRM Net/HRM Focus te communiceren: de recente aanstelling van Jean-Philippe Cordier, tot hiertoe verbonden aan Van Eeckhoutte Taquet Clesse, als vennoot en het aantrekken van nog vier andere nieuwe advocaten arbeidsrecht. Daardoor komt het aantal advocaten op het vlak van HR-recht verbonden aan Stibbe op 10. Dat is er een minder dan bij Allen & Overy en een meer dan bij Linklaters De Bandt. Tussen haakjes: in onze Sector Scan wordt van 14 spelers het aantal gespecialiseerde advocaten opgegeven en van 4 onder hen zelfs de omzet van de praktijkgroep arbeidsrecht. Doelbewust dergelijke relevante informatie niet aan het HR-vakmedium met het grootste aantal abonnees bezorgen, bovendien op het ogenblik dat het een dossier over de sector samenstelt (terwijl men over een heuse 'communicatieverantwoordelijke' beschikt), daar bestaat slechts een woord voor: geblunder.

Jean-Philippe Cordier, tevens docent aan de ULB, wordt vennoot en hoofd van de praktijkgroep arbeids- en sociaal recht bij Stibbe. Tot hiertoe werd deze 'practice' geleid door Heman Craeninckx. Ik hoop dat de onbehouwenheid van het kantoor in zijn persrelaties naar HRM Net/HRM Focus, met het grootste aantal abonnees toch geen onbelangrijk informatiekanaal voor HR-professionals, niets te maken heeft met het feit dat Craeninckx de levenspartner is van Catherine Carmels. Carmels was tot vorig jaar verbonden aan het PR- en communicatiekantoor Weber Shandwick. Zij werd er bedankt voor bewezen diensten. Een van de grootste uitschuivers van de Française Carmels tijdens haar kortstondige carrière bij Weber Shandwick was de uitnodiging of eigenlijk de convocatie van ondergetekende om hem de levieten te lezen en hem diets te maken wat goede journalistiek in haar ogen zou moeten zijn. Uit de korte telefoongesprekken met de dame bleek dat ze daar vooral ‘braaf’ en ‘kleurloos’ mee bedoelde. Mevrouw Carmels was weinig te spreken over het feit dat deze nieuwsbrief kritische kanttekeningen plaatste bij de verkiezing van de HR-manager van het jaar. Dit zijn we tot op vandaag blijven doen - zie Inside-artikel. Het (non)event werd toentertijd door Weber Shandwick gesponsord. Een démarche zoals die van Catherine Carmels is totaal not done en getuigt van tomeloze arrogantie. Dat bovendien tot twee keer toe ter elfder uren de afspraak door haar werd verplaatst en een derde keer zonder uitleg werd afgevoerd, maakt het hele voorval enkel schrijnender.

Tussen haakjes is haar opvolger bij het communicatiebureau blijkbaar een al even groot PR-licht. Toen we in het kader van onze Sector Scan over de bureaus voor interne- en arbeidsmarktcommunicatie naar de omzet van het kantoor vroegen, beriep hij zich op de Amerikaanse Sarbanes Oxley-wet om dat niet te doen. Dit is natuurlijk larie. Door de financieel directeur van Mc Cann Erikson België, dat tot de zelfde Interpublic-groep als Weber Shandwick behoort, werd later toegegeven dat de Amerikaanse wet niks met deze weigering te maken heeft maar dat het een gevolg is van de company policy om geen omzetten per land te communiceren. Wat natuurlijk een al even belachelijk argument is, zeker voor een bedrijf dat zich met communicatie bezighoudt. Een beetje journalist achterhaalt binnen de kortste keren trouwens die omzet in een van de talrijke financiële databases. Dit hebben we dan ook gedaan. De omzet van Weber Shandwick Belgium in 2003 is onbekend want niet vermeld in de resultaatrekening, maar het bedrijf realiseerde in 2002 een omzet van 1,8 miljoen euro. Wel is geweten dat het bureau in 2003 een verlies leed van 315.000 euro. In 2002 maakte het nog een omzet van 3,4 miljoen euro en werd er en winst geboekt van 335.000 euro. Een jaar later was de omzet geslonken tot 2,8 miljoen euro, terwijl het verlies 853.000 euro bedroeg. De vennootschap Weber Shandwick Brussels, de grootste juridische entiteit van de groep in ons land, gaf voor 2003 een omzet van 8,3 miljoen euro op. Daar stond een verlies van 703.000 euro tegenover. In onze Sector Scan over de bureaus voor wervings- en interne communicatie vindt u nog meer leuke weetjes, waaronder omzetgegevens en namen van klanten, over de diverse spelers. Een gratis 'Executive summary' van dat rapport kan worden gedownload op www.hrm.net/dossiers.

22/3/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde