Acht procent van de aanwervingen ingegeven door seksuele voorkeuren en stereotypen

Vrouwen zullen niet snel een mooie vrouw aanwerven, terwijl een knappe kandidate bij mannen doorgaans wel de voorkeur geniet. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog Marc Luxen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met zijn studie behaalde Luxen onlangs zijn doctoraatsdiploma. Dat onderzoek kwam de laatste weken ruim aan bod, onder andere in De Standaard en HR Square. In de verslaggeving over het onderzoek kwamen enkele interessante bevindingen niet aan bod. Bijvoorbeeld dat ook ervaren leidinggevenden en rekruteerders niet immuun zijn voor subjectieve en op seksuele driften gebaseerde keuzes. En dat het uiterlijk in ongeveer acht procent van de gevallen een verstorend effect had. De keuze voor een kandidaat was in die gevallen niet gebaseerd op objectieve criteria zoals het profiel en de competenties maar wel op het uiterlijke en seksuele uitstraling en aantrekking bij de rekruteerder. Dit is niet enorm, maar het betekent wel dat in reële situaties wellicht ook acht procent van de wervingen betwistbaar is en dus uiteindelijk de verkeerde kandidaat op de verkeerde stoel zal belanden. Een interessante aanvulling op het debat over of het gebrek aan voorspellende waarde van de diverse selectie-instrumenten (zie de rubriek 'Debat').

Ook toonde het doctoraalonderzoek van Luxen aan dat mannen en vrouwen andere keuzes maken bij het investeren in werk of kinderen. Mannen kiezen vaker voor werk en vinden een hoge levensstandaard belangrijker dan vrouwen. Ze willen een hoge voltijdse functie bij een organisatie met een hoge status. Vrouwen kiezen eerder voor partner en kinderen, werken liever parttime en werken het liefst bij een maatschappelijk verantwoorde organisatie. Of dat in België ook geldt, zullen we binnenkort - na de publicatie van de resultaten van de Vacature/Références-enquête over Werkpassie en Werkbetrokkenheid – te weten komen.

Het e-mail adres van Marc Luxen (waar u eventueel meer info over of een exemplaar van zijn onderzoek kan bekomen) is m.f.luxen@ppsw.rug.nl. En neem misschien ook eens een kijkje op de weblog van de Nederlandse 'Marieke' . Ze schenkt ook aandacht aan het doctoraat van Luxen en vergelijkt solliciteren met daten. Ook illustreert ze haar 'blog' aan de hand van twee pittige cartoons. Hier moet u het voorlopig zonder leuke prentjes stellen.

12/9/2004 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde