Webloggen kan je job kosten

Voor zover mij bekend is de Amerikaan Michael Hansom de eerste werknemer die ondervond dat gegevens en meningen over zijn werknemer in een weblog publiceren, zijn job kan kosten.

Een weblog is wat u nu aan het lezen bent: een soort van persoonlijk dag- of logboek op het internet. Een weblog is meestal sterk persoonlijk van aard en toonzetting en heeft doorgaans een persoon of een thema als onderwerp. Typisch voor een weblog is dat een individu er zijn of haar strikt persoonlijke mening in ventileert. Het is dus de "allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie of opvatting" om het credo van De Tachtigers en hun boegbeeld Willem Kloos te parafraseren.

Parenthesis. Deze weblog en die van Marc Vermeulen op hrm.net zijn echter atypisch want niet opgemaakt volgens de gangbare grafische codes (prentjes of andere illustraties). Ook de inhoud is afwijkend van de mainstream logs omdat ze in aanzienlijke mate opiniërend van aard zijn. Het belangrijkste verschil, zo zal blijken uit de verdere lectuur van dit artikel, is dat bij hrm.net echt 'freedom of speech' heerst en dat enggeestige werkgevers geen represailles kunnen nemen voor wat de webloggers van hrm.net publiceren. Wij zijn echter wel gehouden aan een aantal wettelijke beperkingen, maar gezien het de journalistieke context en dito medium en de aard van de schrijfsels - columns genieten we van een ruime, zij het niet onbeperkte, vrijheid.

In oktober 2003 vernam de toenmalige Microsoft-medewerker Michael Hansom dat hij kon opkrassen. Zijn 'misdrijf'? Hij had op zijn weblog een foto gepubliceerd die hij op kantoor genomen had en waarop een aantal paletten te zien waren met Mac G5's (een bepaald type van Apple's Macintosh-computers). De foto's waren genomen in een Microsoft-magazijn. De foto had een grappig en ironisch bedoeld onderschrift in de aard van: ‘Zo ziet een nieuwe lading speelgoed uit Microsoft-land er uit’. De ironie slaat op het feit Microsoft en Apple niet bepaald 'vriendjes' zijn. Enkel dagen later kreeg de man de bons bij zijn werkgever. Reden: overtreding van het arbeidsreglement dat stipuleert dat het personeelsleden verboden is om zonder toelating foto's te maken over en in het bedrijf.

In september van vorig jaar werd airhostess Ellen Simonetti van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij Delta Air Lines ontslagen omdat ze volgens haar werkgever "inappropriate pictures" van zichzelf had geplaatst op haar weblog. Dat was onzin want het betrof brave foto's van haar en Delta-collega's in uniform. Bovendien werden die andere collega's ongemoeid gelaten. Ook andere webloggers van het zelfde bedrijf kregen geen opmerkingen, laat staan dat ze werden ontslagen. Simonette was bovendien gekend als een nauwgezette en goede medewerker. Op basis van haar absurde en arbitraire ontslag klaagde ze haar werknemer bij de U.S. Equal Employement Opportunity Commission aan wegens "sex discrimination". Ze eist opnieuw aan de slag te mogen bij Delta. De zaak is lopende.

In januari laatstleden werd Mark Jen, een medewerker van Google (het bedrijf van de gelijknamige zoekmotor), eveneens aan de deur gezet wegens een artikel op zijn weblog dat wat kritisch was ten opzichte van zijn werkgever en tevens een aantal gedetailleerde gegevens over de salarispolitiek van het bedrijf publiceerde. Hij werd op de vingers getikt, verwijderde het meest controversiële materiaal, bood publiekelijk zijn excuses aan,… maar werd enige tijd later toch aan de deur gezet.

Deze voorbeeldjes en lange aanloop hebben niet zozeer als doel aan te geven dat bepaalde werkgevers in tegenstelling tot hun retoriek van 'vrijheid en blijheid' zoals bij Microsoft in mijn ogen er erg krampachtige en zelf beangstigende opvattingen op nahouden over de vrijheid van meningsuiting van het individu, HRM en de relatie met hun medewerkers. Sorry Véronique Brasseur, maar be my guest om te repliceren. Wel is het mijn bedoeling de lezer attent te maken op het fenomeen weblogs in een zakelijke context en hem of haar te wijzen op een aantal interessante weblogs over HRM, al dan niet geschreven door HR-professionals en -managers.

Over HR

- http://employmentblawg.blogspot.com/: gezamenlijke Engelstalige weblog van George Lenard (werkzaam bij een advocatenkantoor in St. Louis (VS) en gespecialiseerd in HR law) en Michael M. Harris (Vice President of Litigation Support Services, ook een dienstverlener op het vlak van HR Law)

- http://marcelknotter.typepad.com/hr_now/: Nederlandstalige weblog (HR Now genoemd) van Marcel Knotter, senior manager bij Atos Consulting (voorheen KPMG Consulting) in Nederland. Hij is medeverantwoordelijke voor alle dienstverlening op het gebied van HR, Change & Learning.

- http://hrmblog.blogspot.com/: HRlog is een onafhankelijke Nederlandstalige weblog over alles met betrekking tot Human Resources in de breedste zin van het woord. Onderhouden door Bas de Haterd, Geert Jan en Hanneke Van Dooren. Alledrie zijn verbonden aan of werkzaam voor Ideabroker, een virtuele ideeënbank annex weblog over innovatie en business development.

Over management (diverse aspecten, o.a. HRM)

- http://blogwrite.blogs.com/blogwrite/: Engelstalige weblog van Debbie Weil (een CEO-coach) over 'thought leadership'.

- http://www.hendrikdeckers.com/he/: Engelstalige weblog met Nederlandstalige versie van de Vlaming Hendrik Deckerers met 'observations about business networking, internet, marketing and more'.

- http://blogbusinessworld.blogspot.com/ : blogs in business, marketing, public relations, and search engine optimization for successful entrepreneurs (Engelstalig).

- http://hmestrum.blogs.com/my_weblog/: Nederlandstalige weblog van Hans Mestrum,
senior strategic business developer & ICT Trendwatcher bij Tulip Computers in Nederland.

http://ekinoxe.fr/blog/index.php/Management: Franstalige weblog van Laurent Guilbert (Roubaix, Frankrijk), een trainer en consultant op IC-vlak.

- http://managementboek.web-log.nl/: Weblog over managementboeken, gelieerd aan de Nederlandse website over het zelfde onderwerp (www.managementboek.nl)

- http://www.communicatieonline.nl/commlog/: Nederlandstalige weblogs over communicatie, rubriek van het e-zine Communicatie Online (een uitgave van Kluwer/Nederland).

Ook bedrijven schijnen het belang van weblogs onderkend te hebben. Zo lanceerde General Motors enige tijd geleden zijn eigen weblog: http://fastlane.gmblogs.com/. Naast de blijkbaar onvermijdelijke commerciële info kan men er ook teksten over allerlei managementonderwerpen (zoals leadership en communicatie) lezen die geschreven zijn door managers van het bedrijf, met inbegrip van de absolute top zoals de CEO.

Favoriete generalisten

De generalistische Vlaamse weblog waar ik een boontje voor heb en een van de weinige, zo niet de enige waarvan

11/4/2005 door Marc Ernst

HRM-weblog van Marc Ernst

 
'Echt nieuws is informatie die iemand niét gepubliceerd wil zien'
(Christian Van Thillo, CEO De Persgroep)


'Het is tijd om te bepalen waar het allemaal op staat'
(Bram Vermeulen & Freek de Jonge)


'Schop de mensen, tot ze een geweten krijgen.' 'Wat heeft het alles voor zin?' (L.P. Boon)

'Anger is a gift' (Zack de la Rocha/Rage Against The Machine)

op hrmblogs.net
www (via google)

Blogs uit mijn 'vroeger leven'

Archief van blogs die ik eerder op hrm.net publiceerde